Замініть м'ясо на рибу, птицю, бобові (квасоля, сочевиця, горох). Перевагу віддавайте нежирним сортам м'яса, видаляйте з м'яса жир, а з курки – шкіру. Порції м'яса, риби чи птиці мають бути невеликими (90-100г у готовому вигляді), а червоне м'ясо (яловичину, баранину, свинину) краще готувати менше 2-х разів на тиждень.

Які продукти не варто їсти при високому холестерині?

  • жирне м'ясо;
  • молочні продукти з високою жирністю;
  • сало;
  • маргарин;
  • ковбаси;
  • кокосова та пальмова олії.

Mar 4, 2022

Найчастіше використовуйте у своєму раціоні продукти зі зниженим вмістом жиру та холестерину – хліб із борошна грубого помелу, цільнозернового, будь-які каші, макаронні вироби, знежирені молочні продукти, всілякі овочеві страви та фрукти. З м'ясних продуктів слід віддати перевагу курці, індичці, телятині.

Зразкове меню на день для дієти при підвищеному холестерині

  • Сніданок: вівсяна каша, чай.
  • Другий сніданок: персик.
  • Обід: курячий суп на неміцному бульйоні, відварена телятина з овочами, сік із селери та яблука.
  • Полудень: сир із низькою жирністю.
  • Вечеря: відварена картопля, оселедець, кисіль.

Nov 17, 2022