Найсучасніша назва — слайсер. З його допомогою можна тонко і рівно нарізати сир, ковбасу, хліб, овочі, фрукти тощо. п.

Слайсер або скибка, електроніж, гастрономічна машина (slicer) – це пристрій для нарізки гастрономічних товарів (м'ясних і ковбасних виробів, овочів, сиру, хлібобулочних товарів) з певною товщиною (від 1 до 16 мм).

Довге лезо розраховане на нарізку продуктів практично будь-якого розміру. Ніж слайсер підходить для нарізки найтоншими скибочками ковбаси, сиру, делікатесів з м'яса та риби, овочів та фруктів, кавунів, динь, інгредієнтів для суші та ролів.

Що можна нарізати за допомогою слайсера Універсальний прилад здатний нарізати: м'ясо, рибу, сир, овочі, фрукти та хліб.