2. Хто має ризик зміни кольору пломби?
- У деяких людей частіше темніють пломбиніж у інших. Чинники, що впливають на це:
- Старі пломби.
- Відкриті краї чи зазори між пломбою та зубом.
- Карієс під пломбою або навколо неї.
- Погана гігієна ротової порожнини.
- Люди, які часто п'ють каву, чай, червоне вино.
- Куріння.
Щоб зберегти початковий колір пломби, краще відмовитися від прийому всіх продуктів та напоїв, який містять барвники, у тому числі:
- морква, червонокачанна капуста, буряк та ін;
- кава, какао, вино та ін;
- чорниця, полуниця, черешня та ін;
- чорний чай, натуральні соки, компоти та ін;
- куркума, шафран, карі та ін;
Які ж продукти фарбують зуби?
- Кава. У любителів цього напою найчастіше є жовтий або коричневий наліт на зубах. …
- Чай. Містить у собі таніни і нарівні з кавою забарвлює зуби у жовтувато-коричневий відтінок. …
- Вино. …
- Газовані напої. …
- Соки. …
- Овочі та фрукти. …
- Соуси та приправи. …
- Шоколад та морозиво.