До групи зернових продуктів відносяться продукти виготовлені із зерна: крупи, макарони, хліб, хлібці, борошно, висівки, клітковина. Тобто, це самі зерна та вироби та страви, виготовлені з них. May 4, 2022

Цільнозернові продуктипродукти, Зроблені з цільного зерна зі збереженням того ж балансу поживних речовин, що і в початковому зерні. До продуктів із цільного зерна відносять цільнозерновий хліб, цільнозернові макарони, цільнозерновий кускус, цільнозерновий Булгур і коричневий і бурий рис.

Крупа виробляється переважно з круп'яних (просо, гречка, рис, кукурудза), інших зернових (ячмінь, овес, пшениця, дагуса, рідше жито) та бобових (горох, сочевиця, нут) культур. До крупі також відносяться пластівці (вівсяні, кукурудзяні), спучені зерна (рисові, пшеничні), штучне саго та інші.

з урахуванням основних напрямів використання врожаю поділяють на зернові (пшениця, жито, тритикале), круп'яні (рис, просо, гречка), зернофуражні (овес, ячмінь) та зернокормові (кукурудза, сорго, могар, пайза, африканське просо, суданська трава, чуміза ). У зернових та зернофуражних культур є озимі та ярі сорти.