З раціону виключаються соління, копченості та інші продукти, що містять багато солі. Їжу готують без солі і злегка присолюють готові страви (3/4 чайної ложки без верху, не більше, солі на день). Власні нирки у хворих з хронічною нирковою недостатністю майже виділяють калій.

Заборонено ковбаси, солона риба, копчені продукти, консерви, ікра. Вміст молокопродуктів обмежується. Дозволено споживання в середньому 140 г молока на день, такої ж кількості сметани та 25 г сиру.

Нутритивні потреби при проведенні гемодіалізу Білок – 1,2 г/кг/добу гемодіалізі, на перитонеальному діалізі – до 1,4 г/кг/добу білка. Енергія – не менше 35 ккал/кг ваги на добу. Необхідно обмежити вміст калію в раціоні до 2000–2700 мг на добу. Споживання фосфору має перевищувати 1000 мг на добу.

Зазвичай не слід пити більше ніж добовий діурез плюс 500-800 мл рідини на добу. Наростання маси тіла між діалізами не повинно перевищувати 2-2,5 кг.