Корисна їжа для підшлункової – це підсушений хліб чи прісні сухарі. Страви з нежирних, дієтичних сортів м'яса та риби. Підходить індичата, кролик, нежирна яловичина, курка, телятина та інші. Продукти, які любить підшлункова, повинні бути приготовлені на пару або подаватися у вареному або тушкованому вигляді.

Що не можна їсти при панкреатиті: поради лікаря та дієтолога

  • М'ясо: жирні свинина та яловичина, ковбаса, копченість, гусак, качка, м'ясні консерви, сало. …
  • Риба: жирні сорти – сьомга, форель, лососева ікра, копчена та солона риба, рибні консерви.

Які продукти не любить підшлункова залоза?

  • сосиски, салямі та інші продукти, що містять харчові барвники та ароматизатори;
  • жирні та смажені страви;
  • солодощі;
  • продукти, що містять трансжири та прості вуглеводи (більшість готової випічки та напівфабрикатів).

Apr 2, 2019