Корисна їжа для підшлункової – це підсушений хліб чи прісні сухарі. Страви з нежирних, дієтичних сортів м'яса та риби. Підходить індичата, кролик, нежирна яловичина, курка, телятина та інші. Продукти, які любить підшлункова, повинні бути приготовлені на пару або подаватися у вареному або тушкованому вигляді.
Що не можна їсти при панкреатиті: поради лікаря та дієтолога
- М'ясо: жирні свинина та яловичина, ковбаса, копченість, гусак, качка, м'ясні консерви, сало. …
- Риба: жирні сорти – сьомга, форель, лососева ікра, копчена та солона риба, рибні консерви.
Які продукти не любить підшлункова залоза?
- сосиски, салямі та інші продукти, що містять харчові барвники та ароматизатори;
- жирні та смажені страви;
- солодощі;
- продукти, що містять трансжири та прості вуглеводи (більшість готової випічки та напівфабрикатів).
Apr 2, 2019