Основа протизапальної дієти великої кількості овочів, бобових, несолодких фруктів, ягід та зелені. Рекомендується з'їдати хоча б 450 г, а краще за 750 г рослинної їжі на добу. Підійдуть не тільки свіжі овочі та фрукти, але й заморожені.

Продукти, яких слід уникати зовсім:

  • Цукор, підсолоджувачі, мед, солодкі напої та соки, замінники цукру, крім стевії;
  • Глютен;
  • Зернові;
  • Молочні продукти;
  • Яйця;
  • морепродукти;
  • Соя;
  • Алкоголь;

14 способів боротьби з запаленням

  • Природні способи боротьби з запаленням
  • Куркума
  • Масло чорного кмину
  • Босвеллія
  • Риб'ячий жир
  • Імбир
  • Крильовий жир
  • Ресвератрол

Шість продуктів, які викликають в організмі хронічний запалення

  • Проте ми маємо набагато більше можливостей контролювати такий фактор, як повсякденний раціон.
  • Цукор та кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози. …
  • Трансжири. …
  • Рафіновані рослинні олії. …
  • Рафіновані вуглеводи. …
  • Оброблене м'ясо.

Nov 18, 2019