Основа протизапальної дієти великої кількості овочів, бобових, несолодких фруктів, ягід та зелені. Рекомендується з'їдати хоча б 450 г, а краще за 750 г рослинної їжі на добу. Підійдуть не тільки свіжі овочі та фрукти, але й заморожені.
Продукти, яких слід уникати зовсім:
- Цукор, підсолоджувачі, мед, солодкі напої та соки, замінники цукру, крім стевії;
- Глютен;
- Зернові;
- Молочні продукти;
- Яйця;
- морепродукти;
- Соя;
- Алкоголь;
14 способів боротьби з запаленням
- Природні способи боротьби з запаленням
- Куркума
- Масло чорного кмину
- Босвеллія
- Риб'ячий жир
- Імбир
- Крильовий жир
- Ресвератрол
Шість продуктів, які викликають в організмі хронічний запалення
- Проте ми маємо набагато більше можливостей контролювати такий фактор, як повсякденний раціон.
- Цукор та кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози. …
- Трансжири. …
- Рафіновані рослинні олії. …
- Рафіновані вуглеводи. …
- Оброблене м'ясо.
Nov 18, 2019