Молекули цукрів осідають на білках дерми і склеюють їх, ушкоджуючи волокна колагену та еластину. Синтез колагену сповільнюється, а самі волокна стають більш крихкими та менш еластичними. Нестача білкової їжі в раціоні також призводить до зниження синтезу колагену.
Цукор впливає старіння. Кожна з'їдена солодка молекула вбиває одну молекулу еластину та колагену. Не завжди цю шкідливу насолоду можна відстежити, вона ховається в соусах, йогуртах та заправках. Тому якщо розраховуєш помолодшати і погарнішати, вивчай склад продуктів і відмовся від усього, в чому ти не впевнена.
Тим не менш, різні продукти як тваринного, так і рослинного походження містять речовини для виробництва колагену в організмі.
- Курка У м'ясі досить багато сполучної тканини. …
- Риба Лосось, тунець і форель зі шкірою – чудове джерело колагену. …
- Яйця …
- Субпродукти.
- Помідори.
- Листові овочі.
- Ягоди
May 4, 2022