Молекули цукрів осідають на білках дерми і склеюють їх, ушкоджуючи волокна колагену та еластину. Синтез колагену сповільнюється, а самі волокна стають більш крихкими та менш еластичними. Нестача білкової їжі в раціоні також призводить до зниження синтезу колагену.

Цукор впливає старіння. Кожна з'їдена солодка молекула вбиває одну молекулу еластину та колагену. Не завжди цю шкідливу насолоду можна відстежити, вона ховається в соусах, йогуртах та заправках. Тому якщо розраховуєш помолодшати і погарнішати, вивчай склад продуктів і відмовся від усього, в чому ти не впевнена.

Тим не менш, різні продукти як тваринного, так і рослинного походження містять речовини для виробництва колагену в організмі.

  • Курка У м'ясі досить багато сполучної тканини. …
  • Риба Лосось, тунець і форель зі шкірою – чудове джерело колагену. …
  • Яйця …
  • Субпродукти.
  • Помідори.
  • Листові овочі.
  • Ягоди

May 4, 2022