Кисломолочні продукти ділять на: продукти молочнокислого бродіння (сир, сметана, кисле молоко, ряженка, варенец, ацидофілін, йогурт, деякі сири), продукти змішаного бродіння, молочнокислого та спиртового (кефір, фруктовий кефір, ацидофільно-дріжджове молоко, кумис, курунга, шубат).
Кисломолочні продукти радять включати до раціону як дітей, так і дорослих людей. Вони корисні для здоров'я і легко засвоюються організмом.Кращими кисломолочними продуктами вважаються такі:
- Простокваша. …
- Ряжанка. …
- Натуральний йогурт. …
- Варенец. …
- Кефір. …
- Кумис. …
- Сир. …
- Сметана.
Dec 10, 2020
Кисломолочні продукти Для шлунково-кишкового тракту надзвичайно корисні всі кисломолочні продукти: сир, кефір, йогурт, ряжанка та інші. Вони містяться мікроорганізми, які нормалізують мікрофлору кишечника та покращують травлення, а також – стимулюють обмін речовин.
Шкідливо молоко і для тих, хто кого є проблеми з нирками та сечовою системою, порушення обміну речовин та хвороби травлення. При хворобах печінки, жовчного міхура та при ожирінні шкідливі жирні продукти – сир, вершкове масло, багато сортів сиру та ряжанка.