Основна цінність овочів у тому, що вони містять біологічно активні речовини: вітаміни (вітамін C, каротин, фолієва кислота), мінеральні речовини, органічні кислоти, клітковину та пектинові речовини.
Вітаміни в овочах
- Т.Вагнер. "Планета краси"
- Вітамін А (каротин) Міститься у моркві, помідорах, червоному перці. …
- Вітамін В1 (тіамін) Міститься у гороху, квасолі, помідорах, шпинаті та деяких інших овочах. …
- Вітамін В2 (рибофлавін).
- Вітамін С (аскорбінова кислота).
- Вітамін До …
- Вітамін Р (цитрин)
Jul 7, 2022
Фрукти і овочі містять багато води, клітковини, вітамінів, мінеральних речовин та біоактивних сполук, проте в них мало жирів; вони дають відносно мало енергії, тому допомагають контролювати масу тіла.
Морква, томати, перець червоний (каротин – вітамін а). Квасоля, горох, томати (тіамін – вітамін В 1). Зелений горошок, цибуля, шпинат (вітамін В2 – рибофлавін). Білокачанна капуста, квасоля, горошок зелений, картопля, редис, перець болгарський, томати (вітамін С – аскорбінова кислота).