Складається з синтетичної поверхнево-активної речовини (20%), стабілізатора (15%), антифризної добавки (10%) та речовини, що знижує корозійну дію складу (0,1%). Температура застигання – 10°С. Для отримання піни використовують водний розчин із концентрацією 6 %.

Застосовуються у виробництві кондитерських виробів (наприклад, халви), напоїв (молочний коктейль).

  • Яєчний білок
  • Молочні вершки
  • Агар-агар
  • Желатин
  • Пектини
  • Корінь солодки
  • Мильний корінь
  • Корінь алтея

На сьогоднішній день на ринку представлено 10 типів піноутворювачів та змочувачів для гасіння пожеж (S, S/AR, AFFF, AFFF/AR, AFFF/AR-LV, FP, FP/AR, FFFP, FFFP/AR та WA-змочувачі), на основі яких випускаються сотні марок з конкретними показниками та характеристиками для гасіння всіх видів пожеж.