Костиста (кістлява) риба Практично вся дрібна річкова риба дуже кістлява – це окуні, щуки, лящ, плотва, карасі і т.д.
Заздалегідь дізнатися, яка риба не кістлява, Досить легко. В основному до цієї категорії належать лососеві, тріскові, осетрові, скумбрієві та ставридові сорти. Безкістна риба є як серед білих, і червоних порід.
З цієї точки зору 10 найкорисніших та найменш забруднених видів риби є:
- Анчоуси
- Зубатка
- Тріска
- Пікша
- Палтус
- Оселедець
- Скумбрія
- Лосось (дикий, атлантичний)
Карась, в основному, харчується водною рослинністю і тільки рибалки йому влаштовують бенкет, подаючи на гачку черв'яків та інші наживки. Саме тому, через таку дієту, карась теж є більш кістлявим, ніж інші представники коропових риб.