У пріоритеті консерви у власному соку чи томатній заправці. Бажано, щоб це були тунець, лосось, білуга, горбуша, зубатка, кета, осетр, палтус, путасу, сайра, сардинелла, ставрида, хек та оселедець. Для тих, хто худне ідеальний продукт – тунець і хек.Jul 9, 2018

Риба багата великою кількістю білка. Білок тунця найкорисніший, він засвоюється на 95%. Тріска багата на вітамін D і омега-3, особливо в консервованою печінки. Найбільш корисні консерви ті, у яких риба у власному соку, без додаткових шкідливих добавок та підсилювачів смаку.

Продукція, виготовлена ​​виключно із свіжої сировини, що не піддавалася попередньої теплової обробки, називається натуральними рибними консервами. При цьому не забороняється додавання прянощів, які можуть підкреслити смакові якості консервованої риби.

Найкориснішими будуть натуральні консерви, у складі яких лише риба та сіль. У таких консервах немає консервантів, у м'яких кісточках зберігається кальцій, магній, фосфор і не руйнуються вітаміни А, Д, Е та К.