Перша зазвичай має діаметр до 20 см. Вона використовується для сервірування солодких супів, ненарізаних фруктів, ягід та інших десертів. Дрібна модель діаметром 15-20 см потрібна для подачі тістечок, шматочків торта та інших солодощів. May 22, 2020

Розміри варіюються від 33 до 45 см. Вони призначені для страв з м'яса, риби, птиці та дичини. Якщо потрібно підтримувати температуру страви, їх замінюють мармітами. Закусочні тарілки – дрібні тарілки круглої форми діаметром 18-21 см, використовуються для подачі холодних закусок.

Закусочні тарілки. Дрібна призначена винятково для холодних закусок.

  • Види тарілок Ефектний стіл для свята починається з відповідного посуду. …
  • Їдальня глибока У ній подають суп, окрошку, бульйон та інші види перших страв. …
  • Їдальня дрібна Використовується для подачі других гарячих страв. …
  • Закусочна велика …
  • Закусочна дрібна …
  • Пиріжкова …
  • Десертна глибока …
  • Десертна дрібна