Найбільш корисним та якісним є склад шкарпеток із вмістом бавовни до 80% та домішкою синтетичних волокон до 20%. При цьому оптимальною є питома вага еластану в розмірі 5%, що забезпечить носкам ідеальну форму, що надовго зберігається. Mar 20, 2015

За результатами лабораторних випробувань якісними та безпечними шкарпетками тоді назвали товари під торговими марками: Смоленські, Brioni та TOTALL. До підвищених вимог якості дісталися шкарпетки: Брестські, Червона гілка, Легка хода, Носкофф, Смоленські, ARKTUR, Collonil, In Extenso, O'stin, ХОХ.

І ось як вибирати шкарпетки За складом: Оптимальним вважається вміст натуральних волокон 70-80%. У складі має бути саме поліамід (ПА), а не його дешевий аналог поліестер (ПЕ). Вміст такого матеріалу може бути від 10 до 25%: це додає шкарпетку міцності, прискорює сушіння, перешкоджає вицвітанню.

Перше та основне правило: шкарпетки потрібно підбирати за кольором взуття, а не штани. Існує й інша думка, зворотна, за якої шкарпетки підбираються до штанів. У випадку, якщо штани набагато світліші за напівчеревики, відтінок шкарпеток має бути середнім, що забезпечує плавний перехід від костюма до взуття.