В цьому випадку сирна маса утворюється в процесі кислотно-сичужного згортання молочного білка, такі сири іноді називають комбінованими. До цієї групи кисломолочних сирів належать сири. вершковий, гарцький, майнцський сир, литовський.
Кисломолочні продукти радять включати до раціону як дітей, так і дорослих людей. Вони корисні для здоров'я і легко засвоюються організмом.Кращими кисломолочними продуктами вважаються такі:
- Простокваша. …
- Ряжанка. …
- Натуральний йогурт. …
- Варенец. …
- Кефір. …
- Кумис. …
- Сир. …
- Сметана.
Dec 10, 2020
Кисломолочні продукти ділять на: продукти молочнокислого бродіння (сир, сметана, кисле молоко, ряженка, варенец, ацидофілін, йогурт, деякі сири), продукти змішаного бродіння, молочнокислого та спиртового (кефір, фруктовий кефір, ацидофільно-дріжджове молоко, кумис, курунга, шубат).
У своєму складі сир Кисломолочний містить вітаміни B1, PP, B6, B12, B2, C, A, D. У ньому великий запас натрію, кальцію, магнію, калію, заліза, цинку, міді. Вони корисні для кісток, кровоносної системи, зубів, імунітету, кишківника, печінки.