В цьому випадку сирна маса утворюється в процесі кислотно-сичужного згортання молочного білка, такі сири іноді називають комбінованими. До цієї групи кисломолочних сирів належать сири. вершковий, гарцький, майнцський сир, литовський.

Кисломолочні продукти радять включати до раціону як дітей, так і дорослих людей. Вони корисні для здоров'я і легко засвоюються організмом.Кращими кисломолочними продуктами вважаються такі:

  • Простокваша. …
  • Ряжанка. …
  • Натуральний йогурт. …
  • Варенец. …
  • Кефір. …
  • Кумис. …
  • Сир. …
  • Сметана.

Dec 10, 2020

Кисломолочні продукти ділять на: продукти молочнокислого бродіння (сир, сметана, кисле молоко, ряженка, варенец, ацидофілін, йогурт, деякі сири), продукти змішаного бродіння, молочнокислого та спиртового (кефір, фруктовий кефір, ацидофільно-дріжджове молоко, кумис, курунга, шубат).

У своєму складі сир Кисломолочний містить вітаміни B1, PP, B6, B12, B2, C, A, D. У ньому великий запас натрію, кальцію, магнію, калію, заліза, цинку, міді. Вони корисні для кісток, кровоносної системи, зубів, імунітету, кишківника, печінки.