У Чорному (і Азовському) морі водяться відносно невеликі види схилів. Усього їх два – морська лисиця та морський кіт. Звідки взялися такі асоціації – незрозуміло нікому, але розмовні назви риб є саме такими.

Небезпека цього ската укладена в його хвості з кинджалеподібним шипом, але небезпечний навіть не сама шпилька, а отрута, яка виробляється залозами і потрапляє в тканини людини при ударі хвостом.

У Чорне море водиться близько 160 видів риб. Популярні промислові жителі моря — дієтична ставрида, делікатесна хамса, знамениті кефаль і барабулька, а також найсмачніший на світі оселедець. Ще камбала, сардина, кілька, морський окунь, зелена, хижий луфар. Усіх і не перелічиш.

М'ясо схилів вважається делікатесом. Особливо цінуються печінка та крила ската. Печінка крім того, що багата на вітамін А, має цілющі властивості, а за смаком, на думку гурманів, перевершує тріскову (калоризатор). Ще з печінки отримують сировину виготовлення лікарських препаратів, технічного жиру.