Плоди клементину формою нагадують мандарин, але на смак солодші. Листя щільне, невелике, на короткому, трохи крилатому черешку, із зазубринками по краю і гострим кінцем.

Плоди його формою нагадують мандарин, але солодші. Плоди клементину маленькі, оранжевого кольору, круглі з твердою шкіркою, що щільно прилягає до соковитої м'якоті. Клементин відрізняється солодким смаком, а також відсутністю кісточок у плодах.

Клементин – це помісь мандарина і гіркий апельсин. Зовні він дуже схожий на звичайний мандаринале відрізняється більш солодким смаком і сильним ароматом.

Клементини багаті антиоксидантами, такими як вітамін C, які можуть допомогти покращити здоров'я та зовнішній вигляд вашої шкіри. Вони також можуть допомогти збільшити споживання клітковини. Клементини багаті антиоксидантами, які допомагають зменшити запалення та запобігти пошкодженню клітин, викликаному вільними радикалами.