Найбільш відомі різновиди чорного чаю: Кімун, Юньнань, асамський чай, цейлонський, Ерл Грей, Лапсанг Сушонг. Часто, до чорних чаїв помилково відносять Дарджилінг – напівферментований чай, що не піддається повній ферментації.

Назвемо найкращі сорти чорного чаю з широкого різноманіття:

  • Ассам – походить від назви провінції в Індії. …
  • Кімун – сорт китайський чай, вирощується на плантаціях Аньхой. …
  • Дянь Хун – сорт найвищої якості з Китаю (провінції Юньнань).

Який самий смачний чай, ми вам не скажемо, а ось офіційний список національної гордості Китаю оголосимо.

  • №1: Зелений чай «Сиху Лунцзін» …
  • № 2: Зелений чай "Дунтін Бі Ло Чунь" …
  • № 3: Світлий улун «Ті Гуань Інь».
  • № 4: Зелений чай "Хуаншань Маофен" …
  • №5: Юньнань пуер

Це, на перший погляд, просте питання, має каверзу: справа в тому, що в більшості країн Європи, в тому числі, Росії, чорним чаєм називають чай ферментований (ступінь окислення чайного листа 60-90%), має темний колір сухого чайного листа. У Китаї ж, на батьківщині чаю, такий чай називають червоний (хун ча).