Види манки Є три види манної крупи: "Т" – виходить з твердих сортів пшениці, використовуйте для солодких страв, а також як добавки у фарш, суп; «ТМ» – виходить з м'якої та твердої пшениці у співвідношенні 4/1, універсальна; "М" – виходить з м'яких сортів пшениці, підходить для каш, котлет, оладок та запіканок.6 Oct 2016

Правильна та корисна манка – Суха і розсипчаста, але ніколи не припадає пилом. Утворення пилу притаманне кормовим і технічним сортам, які непридатні для харчування. Через наявність домішок вони відрізняються темнішим кольором. Якісна манна крупа має світлий відтінок.

Виготовляється з твердої пшениці (марка "Т"), м'якої пшениці (марка «М») або їх суміші (марка "МТ"). Для молочних рідких та в'язких каш, оладок, котлет та запіканок найбільш придатна крупа марки «М». Для солодких страв, засипки супів та фаршів краще застосовувати крупу марки "Т".

Манна крупа (у просторіччі – манка) – крупа із зерен пшениці так званого сортового помелу із середнім діаметром частинок від 0,25 до 0,75 мм. Виготовляється з м'якої пшениці (марка «М»).