Спершу зазначимо, що сидр можна приготувати практично з будь-якого сорту яблук. Австралія та Нова Зеландія, Німеччина та Швейцарія, а також Північна Америка, зазвичай використовують десертні яблука.
Для виробництва кальвадосу використовують спеціальні сорти яблук. Вони, як правило, дрібні, непоказні, але дуже ароматні та соковиті.Початкова сировина
- солодкі;
- кислі;
- солодко-гіркі;
- гіркі.
15 Nov 2018
Основним критерієм при виборі яблук для соку має бути їх щільність. Варто брати тверді яблука, а не пухкі. Кисло-солодкі сорти яблук чудово підходять для приготовлення соку. Такі сорти, як "Ліза", "Чемпіон", "Лігольд", "Ред Чіф", "Гала" мають насичений кисло-солодкий смак і яскраво виражений освіжаючий аромат.