Як відомо, струн на скрипці всього 4 (від найтоншої до товстої): ми (латинське позначення – Е), ля (А), ре (D), сіль (G). Як і самі скрипки, вони маркуються за розміром: 1/2, 3/4, 4/4 та ін., і важливо, щоб розмір струн відповідав розміру скрипки.

Овечі кишки використовувалися виготовлення всіх скрипкових струн до 1750 року. Кишку витягували з тварини ще теплою, очищали від жиру та виділень та вимочували у холодній воді. Після цього найкращі ділянки нарізали на стрічки, а потім скручували і шкрябали, доки не виходило струна необхідної товщини.

Сьогодні багато виробників використовують різні покриття, щоб зберегти тонус і життя струн. Покриття допомагає протистояти корозії, накопиченню поту, бруду та грі в різних умовах. Такі фірми як Elixir, D'addario EXP, Cleartone та багато інших використовують полімер, часто тефлон PFT (Polytetrafluoroethylene).