Застосування: 2 ч. ложки суміші на склянку окропу, пити як чай . склад: чорна смородина лист, материнка трава, евкаліпт лист, звіробій трава, чебрець трава, Шипшина високовітамінний, глоду плід, ромашка квіти, таволга (лабазник в'язолистий), суниця лист.
Монастирський чай особливо корисний в осінній та весняний час, період реабілітації. Після перенесених захворювань печінки, нирок, шлунково-кишкового тракту, інтенсивного лікування медичними препаратами, особливо антибіотиками, трав'яний напій творить дива.
Сприяє очищенню кишечника, печінки, нирок від шлаків та токсинів. Нормалізує роботи підшлункової залози та кровотворних органів. Допомагає зменшити вагу.
Дозування: 1 столову ложку сировини залити склянкою окропу (250 мл), настояти 30-40 хвилин у термосі, процідити. Приймати по 1/3 склянки за 20-30 хв. до їжі. Тривалість прийому 2-3 місяці з 10-ти денною перервою.