Кисломолочні напої (ряжанка, йогурт, кефір та інші), а також сметана та сир призначені для зберігання в холодильнику 0-5 ° С, аналогічно молоку мають нетривалий термін – до 72 годин.

Після відкриття упаковки максимальний термін зберігання пастеризованого молока – 48 годин, стерилізованого – 96 годин. Ультрапастеризоване зберігається стільки, скільки написано на упаковці. Кисломолочні продукти варто вжити протягом 72 годин.

Свіже непастеризоване молоко можна, можливо зберігати при температурі 8°С до 6 годин, а при 4°С до доби. Пастеризоване та кип'ячене молоко, вершки за температури +4 +8 С можна зберігати до трьох діб, і трохи довше при температурі від 0 до +6°С.

5 діб Кисле молоко домашнього виготовлення слід зберігати у холодильнику у скляній, щільно закритій тарі не довше 5 діб, уникаючи потрапляння прямих сонячних променів.