Вершки 23% жиру та вище відносяться до кулінарних. Вони мають густу текстуру та підходять для приготування щільних соусів, заправок, підлив. Такі вершки можна використовувати як загусник. У їх складі вже достатня кількість жирів, які будуть перешкоджати активному руху молекул води та згущувати рідину.19 Dec 2021

Краще Виберіть вершки 10-20% і насолоджуйтесь смачною стравою. Найсмачніший крем-суп з вершками також стане чудовим доповненням до Вашого столу. Приготування цього супу не займе багато часу, а ось сама страва абсолютно точно подарує Вам найприємніші емоції.

20 – 30% жирності призначені для приготування підливок, соусів та крем-супів. 33 – 38% – для збивання. Без них не обійдеться виготовлення легких повітряних кремів для тортів або десертів. Вершки жирністю менше 30% не підходять для приготування десертів, їх важко збити без спеціальних добавок-загусників.

Такі вершки ідеально підходять для збивання. Тому з них готують муси, густі креми, сметану, олію, морозиво, десерти, заправки для салатів, соуси, запікають у них продукти.