На вигляд срібний карась нагадує сазана: у нього також довгий спинний плавець, колючі зазубрені промені в спинному та анальному плавцях, велика луска, ось тільки вусиків немає і вище тіло стиснуте з боків. Спина у карася темна, а боки і черево – сріблясті, черевна порожнина вкрита чорною плівкою.
Морський карась – Нежирна риба з ніжним солодкуватим м'ясом. Смак розкриється особливо добре, якщо рибу згасити в сметані, обсмажити в сухарях або запекти в гірчичному соусі. А ще з карася виходять найсмачніші борщі та вуха. Тільки будьте обережні: у рибі досить багато дрібних кісток.
Опис Срібний карась відрізняється від золотого більшою і світлою лускою та меншою висотою тіла. Як правило, забарвлення лус сріблясто-сірий або зеленувато-сірий, але зрідка зустрічаються екземпляри із золотистим і навіть рожево-оранжевим забарвленням.