Млинці розрізняють і називають по тому виду борошна або крупи, які йдуть на їх виготовлення: житні, гречані, пшеничні, пшоняні, манні.Aug 9, 2019

Млинці є кулінарними виробами округлої форми, які випікаються з рідкого, переважно дріжджового тіста, що виливається на розпечену сковороду. Що стосується млинцівто для їх приготування не використовується дріжджова закваска.

налисники, білор. налiснiкi) — млинці з начинкою, блюдо, яке виготовляється з прісного рідкого яєчного тіста на гарячій сковороді, змащеній жиром. Млинці подають з різними закусками, сметаною і начиненими варенням, грибами, м'ясом, ягодами, домашнім сиром, родзинками, відвареними крупами, риб'ячою ікрою і т.д.

Млинці вважаються традиційним російським блюдом.Цікаві факти про млинцях

  • Найстаріший рецепт млинців прийшов до нас із давнини – 10 000 років до нашої ери. …
  • У середині XV століття в англійському містечку Олні, графство Бакінгемшир, трапився цікавий випадок. …
  • Найбільший млинець випекли також у Великій Британії.