Найбільш відомі неферментні антиоксиданти: аскорбінова кислота (вітамін С), токоферол (вітамін Е), β-каротин (провітамін А) та лікопін (у томатах). До них також відносять поліфеноли: флавін та флавоноїди (часто зустрічаються в овочах), таніни (в какао, кава, чаї), антоціани (у червоних ягодах).
вітамін С Найбільш потужним і знаменитим з усіх антиоксидантів є вітамін С. Він відноситься до антиоксидантам водорозчинним. Його роль захищатиме від руйнівного впливу вільних радикалів біологічно активні речовини, що відповідають за омолодження організму.
НАЙКОРИСНІШІ Антиоксиданти – це 5 речовин: вітаміни A, С та Е, селен і лікопін. Саме вони зупиняють процес окиснення клітин вільними радикалами.
Для цього наші експерти склали Топ-10 антиоксидантів….Повертаємо статус-кво!
- Ацетил-глутатіон. …
- Карнозин. …
- Антиоксидантна формула. …
- Коензим Q10. …
- Куркумін. …
- Дигідрокверцетин. …
- Вітамін С. …
- Спіруліна.