Морква, томати, перець червоний (каротин – вітамін а). Квасоля, горох, томати (тіамін – вітамін В 1). Зелений горошок, цибуля, шпинат (вітамін В2 – рибофлавін). Білокачанна капуста, квасоля, горошок зелений, картопля, редис, перець болгарський, томати (вітамін С – аскорбінова кислота).Jul 20, 2018

Вітаміни в овочах

  • Т.Вагнер. "Планета краси"
  • Вітамін А (каротин) Міститься у моркві, помідорах, червоному перці. …
  • Вітамін В1 (тіамін) Міститься у гороху, квасолі, помідорах, шпинаті та деяких інших овочах. …
  • Вітамін В2 (рибофлавін) …
  • Вітамін С (аскорбінова кислота) …
  • Вітамін До …
  • Вітамін Р (цитрин)

Jul 7, 2022

Дієтологи зі США заявили, що серед усіх овочів цвітна капуста є самою корисний для здоров'я, тому що в ній містяться практично всі необхідні людському організму вітаміни та мікроелементи.

Овочі поставляють в організм людини не тільки вітаміни, але також мінеральні речовини, такі як залізо, магній, фосфор, кальцій, калій та ін. овочі і фрукти містять у собі органічні кислоти та ефірні олії.