Хімічний склад замороженої вишні включає: лимонну, яблучну і бурштинову кислоти, холін, бета-каротин, вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Е, К та РР, а також калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь та марганець, залізо, фосфор та натрій.

Вишня заморожена корисна для серцево-судинної системи, завдяки наявності магнію, калій та вітаміну К. Регулярне вживання вишні усуває запори, нормалізує роботи кишечника. Заморожену вишню використовують для приготування коктейлів, начинок до пирігів, для варення та джемів.

Плоди вишні мають легку послаблюючу дію. Тому її використовують при запорах. Крім того, вишня має антисептичні та протизапальні властивості. Сік вишні чудово вгамовує спрагу при підвищеній температурі.

— Але насамперед вишня дуже корисна тим, що розріджує кров, – Наголосила доктор Лазицька. — У ній є цінні речовини — кумарини, які б сприяли нормалізації згортання. крові. Особливо їх багато в листі, яке потрібно заварювати з весни до осені і пити як чай.