Склад лляного борошна. -Поліненасичені жирні кислоти (Омега-3, Омега-6) – вважаються відмінними антиоксидантами, знижують рівень «поганого» холестерину, регулюють жировий обмін. -Вітаміни – В1, В2, В6, фолієва кислота.Feb 21, 2020
Льняне борошно протипоказана при індивідуальній непереносимості, алергії, жовчнокам'яній та сечокам'яній хворобі, дивертикуліті, дратівливій стадії діареї.
Харчова цінність та хімічний склад "Льняне борошно".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вітамін В1, тіамін | 1.644 мг | 109.6% |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.161 мг | 8.9% |
Вітамін В4, холін | 78.7 мг | 15.7% |
Вітамін В5, пантотенова | 0.985 мг | 19.7% |
Борошно з насіння льону містить клітковину, яка покращує перистальтику кишечника і знижує ризик появи геморою. Додавання харчових волокон до раціону харчування знижує ризик розвитку хвороб серця та онкологічних захворювань травної системи. Клітковина має властивість збільшуватися у масі.