Вітаміни м'яса H, PP, A, E, B, D.29 Aug 2020
Зміст у м'ясі вітамінів і мінеральних речовин М'ясо є одним із джерел білка (вміст – 15-20 %), мінеральних речовин (вміст коливається від 0,8 до 1,6 %), – в основному це фосфати калію, кальцію, магнію, цинк та мідь, а також залізо.
Користь яловичини для організму обумовлена наявністю вітамінів Е, В1, В2, В5, В9, РР. Крім того, в ній міститься біотин, що благотворно впливає на шкіру, нігті та волосся, а також натуральний антидепресант холін, що нормалізує обмін речовин.
Харчова цінність та хімічний склад "Яловичина, котлетне м'ясо".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вітаміни | ||
Вітамін В1, тіамін | 0.06 мг | 4% |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.16 мг | 8.9% |
Вітамін В4, холін | 70 мг | 14% |