Користь і шкода Ялов'ячий бульйон містить калій, натрій, магній, вітаміни групи Ст. Бульйон стимулює апетит та травлення, допомагає засвоєнню їжі, відновлює сили, особливо після тяжких хвороб та операцій. М'ясний бульйон усуває дефіцит заліза, зміцнює серце та судини.

Рибний бульйон є перевіреним джерелом колагену, при цьому рибний колаген засвоюється краще за яловичий, рослинний і курячий. За деякими даними – в 1,5 рази швидше, ніж білок, отриманий з кісток великої рогатої худоби.

Курячий бульйон може виступати як профілактичний засіб проти інсульту, інфаркту або гіпертонії, а все через вміст корисних мікроелементів, як магній, кальцій, залізо, селен та мідь. 3. Бульйон з курятини сприяє нормалізації обмінних процесів та виведенню з організму «поганого» холестерину.