Склад та властивості У її хімічному складі є холін, вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, Е, Н та РР, а також великий перелік мінеральних речовин: селен, цинк, калій, кальцій, магній, мідь та марганець, залізо, хлор та сірка, йод, хром, фтор, фосфор та натрій.

Розмір призначеної для фуа-гра печінки може вдесятеро перевищувати розмір звичайної гусячою або качиною. А процес вирощування птиці для виробництва делікатесу настільки затратний, що стає зрозумілим, чому фуа-гра таке дороге.

1. Яловича печінка Порція смаженої яловичої печінки (100 г) містить близько 9000 мкг вітаміну А, тобто набагато більше за денну норму. Але передозування не станеться: страва безпечна.

Качина печінка наділена не лише великою кількістю жиру, а й рядом корисних мікроелементів, які сприятливо впливають на організм людини. До цих складових відносяться вітаміни групи В, РР та А.