У плоді багато кальцію та вітаміну групи С, а невелике чорне насіння фрукта є невичерпним джерелом Омега-3. ще одна незаперечна гідність питахайї полягає в тому, що вона позитивно впливає на серцевий м'яз, а також нормалізує функції кишечника та шлунка.

Харчова цінність та хімічний склад "Пітайя (пітахайя, драконів фрукт)".

НутрієнтКількістьНорма**
бета Каротін0.005 мг5 мг
Вітамін В1, тіамін0.28 мг1.5 мг
Вітамін В2, рибофлавін0.043 мг1.8 мг
Вітамін C, аскорбінова5 мг90 мг

Найчастіше її їдять такими способами:

  1. розрізають уздовж навпіл та їдять м'якоть ложкою;
  2. розрізають уздовж навпіл, ложкою обережно виймають м'якоть і ріжуть на шматочки;
  3. розрізають уздовж навпіл, а потім разом із шкіркою ріжуть на частини;
  4. важливо пам'ятати, що шкірка питахайї неїстівна;
  5. краще фрукт є охолодженим.

Jul 19, 2021