У плоді багато кальцію та вітаміну групи С, а невелике чорне насіння фрукта є невичерпним джерелом Омега-3. ще одна незаперечна гідність питахайї полягає в тому, що вона позитивно впливає на серцевий м'яз, а також нормалізує функції кишечника та шлунка.
Харчова цінність та хімічний склад "Пітайя (пітахайя, драконів фрукт)".
Нутрієнт | Кількість | Норма** |
---|---|---|
бета Каротін | 0.005 мг | 5 мг |
Вітамін В1, тіамін | 0.28 мг | 1.5 мг |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.043 мг | 1.8 мг |
Вітамін C, аскорбінова | 5 мг | 90 мг |
Найчастіше її їдять такими способами:
- розрізають уздовж навпіл та їдять м'якоть ложкою;
- розрізають уздовж навпіл, ложкою обережно виймають м'якоть і ріжуть на шматочки;
- розрізають уздовж навпіл, а потім разом із шкіркою ріжуть на частини;
- важливо пам'ятати, що шкірка питахайї неїстівна;
- краще фрукт є охолодженим.
Jul 19, 2021