До забрусу входять найважливіші для організму людини вітаміни групи А, Е та В, аскорбінова кислота, каротин, а також він має всі необхідні мікро- та макроелементи. У складі продукту містяться органічні кислоти, ефірні олії, білки та антиоксиданти.

Зябрус, або друк меду – продукт бджільництва, що залишається від зрізання верхньої частини (кришечок) запечатаних сот; буквально це те, що розташоване за бруском вуличної рамки; складається із воску.

Забрус – природний антибіотик, застосовується при лікуванні гаймориту, бронхіту, шлунково-кишкового тракту, допомагає позбутися алергії, підвищує імунітет. Це унікальний антисептичний продукт, який дозволяє зберігати мед у свіжому стані, маючи у своєму складі велику кількість біологічних речовин.

Цей фермент, що руйнує клітинні стінки бактерій і вірусів, міститься в слині бджіл і має сильний антибактеріальний ефект. Саме в забрусі його концентрація у 143 рази вище, ніж у звичайному меді та у 18 разів більше ніж у стільниковому меді. Відповідно у стільки разів забрус корисніше будь-якого сорту меду!