Зелені плоди містять більше калію і вітаміну С, можуть «в'язати рота», оскільки крохмаль у них ще не перетворився на цукор, а значить, глікемічний індекс у них нижчий, ніж у стиглих. Однак у міру дозрівання у бананах накопичуються корисні антиоксиданти, а також збільшується калорійність.

Здоровій людині середньої статури не рекомендується вживати більше 2-3 бананів на день — цього буде достатньо, щоб заповнити норму калію, підвищити працездатність та покращити настрій.

Регулярне включення бананів у раціон сприяє зниженню ризику серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт та інсульт, а також нормалізує тиск. У жовтому фрукті міститься дуже багато пектину, який допомагає виведенню різних токсинів та важких металів з організму.