Найкориснішими вважаються вівсяні пластівці «Екстра», які діляться на № 1, 2 та 3. Для вироблення цих пластівців використовується овес першого класу, який відрізняється підвищеними вимогами до якості зерна. Вівсяні пластівці «Екстра» № 1 найбільші за розміром і варяться довше за інші – зазвичай близько 15 хвилин.
За результатами випробувань вівсяні пластівці "СмакВілл", "Гудвілл", "Лакоме", "Макфа", "Маркет Перехрестя", "Національ", "Пасим", "Увелка", "Ясно сонечко", Myllyn Paras 1928 відповідають не тільки вимогам чинних нормативів з якості та безпеки, а й випереджаючим вимогам стандарту Роскачества.
Вибирайте цільнозернові пластівці Підійдуть овес, пшениця, гречка, коричневий рис чи кіноа. Вони багаті на вітаміни групи В, залізом і клітковиною. Деякі готові пластівці створені з переробленого зерна, тому їхню корисність підвищують за рахунок додавання якихось речовин.
За вмістом вітамінів, білків та жирів геркулес близький до вівсяної крупи, але містить менше харчових волокон та більше крохмалю. За рахунок цього вівсяні пластівці легше засвоюються організмом, ніж крупа із цільних зерен. Крилатими стали слова Беррімора: «Вівсянка, Сер! ».