Найбільш корисні дрібні, кислі та дикі яблука. Вони містять у десять разів більше корисних речовин, ніж глянцеві плоди. Звичайно, найбільш корисні яблука у свіжому вигляді, але і при термічній обробці вони не втрачають своєї харчової та енергетичної цінності.19 Aug 2020
Вважається, що найкориснішими для здоров'я вважаються яблука зелені сорти. Яблука Ґренні Сміт якраз і ставляться до них. Їх важко переплутати з іншими сортами: блискучі яскраво-зеленого кольору, із жорсткою оболонкою та соковитою кислою м'якоттю. Вони ідеальні в спеку, оскільки успішно можуть замінювати і воду, і їжу.
У шкірці червоних яблук міститься набагато більше антиоксидантів, про ловців вільних радикалів, і це доведений факт. Антоціан, що фарбує шкірку яблук у червоний. коліртакож підтримує здоров'я судин.
Червоне чи зелене? Дієтолог зазначає, що вміст корисних речовин у фрукті безпосередньо залежить від кольору. У червоних та жовтих яблуках більше каротину (він має значення для здоров'я клітин та зору), а в зелених – Більше заліза. В одному яблуку міститься 25% від добової потреби аскорбінової кислоти.