Найбільш алергенні ягоди – полуниця та садова суниця, найменше – малина, біла та червона смородина, аґрус, чорниця. Про це розповіла алерголог-імунолог Московського обласного консультативно-діагностичного центру для дітей Марина Малиновська, пише РИА Новости.Jul 8, 2019

З фруктів найчастіше викликають алергію абрикоси, банани, ківі, яблука, груші, персики, екзотичні фрукти (Манго, папайя, карамбола). Серед овочів найбільш небезпечні паприка, бруква, ріпа, морква, буряк, цибуля. Бобові, особливо соя, можуть викликати алергію.

У так звану «велику вісімку» харчових алергенів входять:

  • коров'яче молоко
  • куряче яйце
  • арахіс
  • горіхи
  • риба
  • морепродукти
  • пшениця
  • соя.

Mar 22, 2020

Менш алергени – малина, біла та червона смородина, аґрус та чорниця. – Людям, які мають проблеми зі здоров'ям, рекомендується піддавати ягоди термічній обробці та вживати їх у вигляді компотів та варення, – каже лікар-алерголог.