Гранат має безліч корисних властивостей. Він зміцнює серцево-судинну систему, покращує функції щитовидної залози та склад крові, у тому числі суттєво допомагає у підвищенні гемоглобіну. Фрукт має протибактерицидну та протизапальну дію, він ефективний при профілактиці туберкульозу.29 Mar 2020

Гранат принесе велику користь при виснаженні організму, анемії, атеросклерозі, стане непоганим профілактичним засобом від застуди. Нерідко гранат або Гранатовий сік Використовують для нормалізації підвищеного артеріального тиску.

У гранаті містяться фосфор, кальцій та магній. Це мінерали, які зміцнюють стінки судин та допомагають кровообігу. Також фрукт насичений вітаміном С і в зимовий сезон дуже корисний. Популярна думка, що гранат підвищує рівень гемоглобіну.

Сік граната розріджує кров та полегшує процес кровообігу. Він також насичує кров залізом, запобігаючи анемії. Набір мікроелементом із цього південного фрукта впливає на загальний стан, самопочуття та настрій людини.