«Погані жири», насичені та трансжири, як правило, тверді при кімнатній температурі (наприклад, олія). Мононенасичені та поліненасичені жири, як правило, рідкі (наприклад, олія каноли). Жири можуть по-різному впливати на рівень холестерину в організмі.
Найшкідливіші серед неправильних жирів….Насичені жири містяться в таких продуктах:
- маргарин
- тварини жири (вершкове масло, сир, білий жир на м'ясі та куряча шкірка)
- тропічні рослинні жири (пальмова та кокосова олія)
- жирні м'ясні продукти (яловичина, баранина, свинина)
- фастфуд
- кондитерські вироби
- шоколад
— До списку корисних жирів для схуднення відносяться олеїнова, пальмітинова, елаїдинова, ерукова кислоти, – каже Ірина Бородіна. — Це мононенасичені жири, які надають корисне вплив: зміцнюють кістки, нормалізують рівень холестерину, знижують ризик виникнення раку та хвороб серця.
Трансжири – найбільш шкідливий вигляд жирів….Поліненасичені жири містяться в:
- кукурудзяній, бавовняній, лляній, соєвій та соняшниковій олії;
- насіння соняшника та насіння льону;
- соєвих бобах;
- рибі та риб'ячому жирі.