М'ясо форелі містить багато вітамінів (А, D, B12) та незамінних амінокислот. Будучи червоною рибою, форель має величезну кількість переваг над іншими видами риб. Основна її перевага в тому, що вона у великій кількості містить Унікальні природні речовини – жирні кислоти омега-3.

Для задоволення людського організму в омега-3 вчені рекомендують є лосось, форель або сардини не менше одного-двох разів на тиждень. Якщо людина дотримується дієти веганської, то можна, можливо вибирати спеціальні добавки омега-3, виготовлені з водоростей. Багато видів риб містять багато білка.

Форель у своєму складі не містить вуглеводів. Калорійність – 148 кКал. склад форелі: жири – 6,61 г, білки – 20,77 г, вуглеводи – 0,00 г, вода – 71,42 г, зола – 1,17 г.