Авокадо містить велику кількість цінних вітамінів та мінералів, наприклад вітамін E, D та B6. Авокадо також допомагає при невеликому занепаді сил чи стресах. Відповідають за це вітаміни B, E та жирні кислоти омега-3.

Жирнокислотний склад: олеїновий кислоти до 80%; пальмітінової кислоти до 32%; лінолевий кислоти до 18%; пальмітолеїнової кислоти до 13%; ліноленова кислоти до 5%; стеаринової кислоти до 1,5%.

Авокадо – багате джерело калію, омега-3 жирних кислот та лютеїну. Він також містить велику кількість розчинної та нерозчинної клітковини. Завдяки його активним компонентам додавання авокадо у щоденний раціон харчування може бути непоганим способом підтримки здоров'я.

З усіх жирів авокадо омега3 кислоти становлять 1%, омега-6 – 14%. Якщо перерахувати в грамах, то 100 г авокадо на омега3 доведеться 0,147 р. У оселедці та лососі омега3 набагато більше – від 1,5 до 2,3 м на 100 г риби.