В Африці баобаб запилюють пальмовий крилан (Eidolon helvum), великий еполетовий крилан (Epomorphorus gambianus), крилан вальберга (Epomophorus wahlbergi) та єгипетський летючий собака, або нільський крилан (Rousettus aegyptiacus).

Він не боїться нічого, навіть піщаних бур, оскільки його величезне коріння добре закріплене в грунті. У сезон посухи його листя жовтіє, дерево ніби зіщулюється і переживає несприятливий час, уповільнюючи свою життєдіяльність. Навіть терміти не можуть пошкодити деревину. баобаба – Вона просочена вологою наче губка.

Молоде листя додають у салати, сухі використовують як спеції; у Нігерії їх варять суп. Молоді пагони відварюють як спаржу. квітковий пилок використовується для виготовлення клею. Свіжа м'якоть плодів нагадує за смаком імбир і багата на вітаміни С і В, а за своєю поживністю прирівнюється до телятини.