Хороший класичний гамбургер повинен включати якісну яловичину, не м'ясний фарш, а 100% яловичину. М'ясо має бути свіжим, походити з відповідних частин туші та містити не більше 20-30% жиру.. Тому гамбургер повинен включати антрекот, лопатку чи ростбіф.

Так, у гамбургер повинна входити булочка, рубана яловича котлета, овочі та соус, а в чизбургер – ще й сир. У фішбургер ви знайдете рибу, а в чікенбургер – курку. Однак сказати, який вигляд бургера смачніше, не візьметься жоден кулінар. Правильна котлета.

щоб складання бургерів була зручною, частину інгредієнтів збираю на нижній булці, частина – на верхній. На нижній, змащеній соусом – гарячі інгредієнти (сир та котлета), на верхній – холодні інгредієнти (салат, помідор, огірки, цибуля). Коли все зібрано, просто, перевертаючи, кладу нижню на верхню.

Виявляється, бургер прийнято є руками, навіть у елітних ресторанах. При цьому не варто його розривати на частини. Якщо тримати булку цілком незручно або руки для цього дуже маленькі, можна ножем розрізати страву навпіл або на чотири частини.