Тісто має вийти досить крутим, А масло – щільним, в результаті в момент розкочування тісто і масло повинні мати приблизно однакову консистенцію.
Листкове бездрожжеве тісто ідеально підходить для випічки кондитерських виробів та тортів: трубочки, тарталетки, торт «Наполеон» та багато іншого… Так як у складі тіста дріжджі відсутні, воно не є продуктом бродіння, а значить, у такого тіста практично відсутня запах.
На перший погляд дріжджове та "пресне" (без дріжджів) тісто однакові, але різниця полягає не тільки в тому, що до складу першого входять дріжджі. Основна відмінність у калорійності та результаті: Бездрожжеве листкове тісто ("Прісна") містить більше масла і тому воно більш калорійне.
За результатами перевірки найкращим визнано листкове тісто "Черемушки". Випічка з нього виявилася найповітрянішою — висота 6,7 сантиметрів. Друге місце у рейтингу посів зразок "Хлібний дім / Зіркове" тісто", третє – "Щодня". За ними слідує тісто "Талосто / Без турбот" та "Те, що треба!".