Натуральний зефір повинен мати гарну поверхню без грубого затвердіння на бічних гранях та виділення сиропу! Стандарт свідчить, що натуральний зефір повинен мати м'яку консистенцію, що легко піддається розламуванню. Структура – рівномірна, дрібнопориста.

Отже, на що потрібно звернути увагу, щоб купити натуральний зефір: у його складі немає барвників та консервантів; на етикетці не знайдете слів "агар-агар" чи "желатин"; як основний компонент використано фруктове або ягідне пюре і яєчний білок – і нічого іншого.

Класична рецептура зефіру гранично проста: вода, цукор, желатин та лимонна кислота. Компоненти ретельно збиваються, у результаті виходить однорідна маса.

При візуальному огляді зефір повинен бути рівним, без тріщин і вм'ятин. Якщо на поверхні видно тріщини, пом'ятості, значить, не дотримано технології виробництва або солодощі неправильно зберігали. Доторкніться зефір (якщо є можливість). Він має бути щільним і однорідним.