Ще раз, пашот – це всього лише яйце, зварене в окропі без шкаралупи. Щоб яйце не розповзлося, у воду попередньо додають невелику кількість столового оцту і потім розкручують лійку. Якщо спростити, то це просте яйце некруто без шкаралупи, яке набуло іншої форми.

Якщо пашот викладений усередині двох шматочків хліба, тобто його потрібно їсти руками. Якщо він подається на тості або вафлі, знадобиться закусочний ніж та вилка. Яйце потрібно акуратно розрізати, щоб жовток почав трохи розтікатися по тосту, і притримуючи вилкою, брати по шматочку в рот.

Яйце пашот (яйце "У мішечок", від фр. pochette, «в мішечок») яйце, приготоване без шкаралупи пошиттям – варінням в киплячій воді протягом 3-4 хвилин. В результаті «упакований» в м'яку та ніжну білкову оболонку яєчний жовток набуває кремоподібної консистенції.