Молочний кисіль швидко насичує та вгамовує голод. У ньому міститься більше кальцію, ніж у інших видах киселя. Молочний кисіль також корисний для травлення: він нейтралізує кислотність шлунка та покращує роботу ШКТ. Вишневий кисіль – «найдитячий» кисільзнайомий всім з раннього віку.

На що звернути увагу? вибираючи кисіль, необхідно уточнити, що являє собою концентрат киселя. До його складу повинні входити натуральні концентровані соки чи плодово-ягідний екстракт. не варто купувати напій, якщо до його складу входять лише крохмаль, цукор, лимонна кислота.

Сучасні варіанти киселя більше нагадують десерт: велика кількість смакових добавок і цукру перекриває корисні властивості. Саме через останній кисіль не рекомендований людям з цукровим діабетом і таким, що худне. У цьому випадку корисну альтернативу можна легко приготувати вдома.